De eerste zwemmers op woensdag 1 mei bij Zwembad Wolfslaar.
De eerste zwemmers op woensdag 1 mei bij Zwembad Wolfslaar. Foto: Dennis Keijzers

93 bikkels doorstaan kou op eerste ochtendje Wolfslaar

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - 1 mei is niet alleen Dag van de Arbeid, of Belgendag, maar ook vooral de eerste dag van het buitenzwemseizoen. Bij Wolfslaar doken 93 trouwe zwemmers in het opgeknapte buitenbad. "De eerste stond al om tien voor half zeven voor de deur", vertelt Dennis Keijzers, hoofd zwemzaken van Optisport.

"We hebben een vaste groep baantjeszemmers", verklaart Keijzers de opkomst ondanks het frisse weer. Als beloning voor hun trouw stond er voor de eerste zwemmers koffie en cake klaar.

Om 11.00 uur ging het bad dicht. "Om vier uur gaan we weer open, tot 20.00 uur", licht Keijzers toe. "Dat is het protocol op dit soort dagen. Als het warmer dan 20 graden is met een zonnetje, dan zijn we de hele dag open."

Het zwembad onderging de afgelopen maanden een flinke opfrisbeurt. "Daaraan zijn we nu de laatste hand aan het leggen. Op sommige plaatsen moet het gras nog opkomen." Alle faciliteiten zijn gewoon te gebruiken. "Wat erg fijn is, is dat de oude grindtegels nu vervangen zijn door mooie vlakke tegels. Dat is een stuk fijner voor je voeten."

De eerste zwemmers op woensdag 1 mei bij Zwembad Wolfslaar.