In het tweed op de fiets door Breda.
In het tweed op de fiets door Breda. Foto: Stadsfotograaf Breda

Derde editie van FietsFiesta op PIER15

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Fietsfanaten opgelet! Op 22 en 23 juni komt FietsFiesta weer naar Breda. Een weekend vol sportieve en culturele events voor iedereen die gek is van fietsen.

Voor de derde editie van FietsFiesta heeft de Stichting FietsCult de handen ineengeslagen met Sportmarketingbureau Sport76. PIER15, 2RIDE.nl en De Gangmaker zijn ook aangehaakt voor de operationele ondersteuning. FietsFiesta verbindt niet alleen inwoners en fietsliefhebbers. "Met FietsFiesta laten we zien dat de fiets voor iedereen een feestje is en de regio Breda de tofste plek is om goed feest te vieren op en rond de fiets!"

Tijdens het festival kunnen fietsers aan allerlei activiteiten deelnemen. Zo kunnen maximaal 150 deelnemers tijdens 'Zandhappen' dankzij de invloed van kou en ijs een woestijnervaring opdoen op een van de uitgestrektste zandverstuivingen van Noord-Brabant. Vroege vogel? 40 deelnemers kunnen vanaf 07.30 uur 'Dauwtrappen' langs de statige bossen van Breda. Liever kijken in plaats van fietsen? De meiden en mannen van de BMX-scene laten een potje vette tricks zien. Zij vertonen hun stunts in de bowl van skatepark PIER15. Na al deze inspanningen kunnen de fietsers genieten van beats, lekkere biertjes en burgers op PIER15. Op het festivalterrein is er genoeg te beleven. Kijk op de website voor het volledige programma. 

''Voor nu is het belangrijkste dat we met FietsFiesta de komende jaren verder willen uitbouwen naar een tof Bike Festival", laat initiatiefneemster Tanja Steenhorst weten. "De VUELTA komend jaar in Breda zien wij daarbij zeker als een mooie aanjager en biedt kansen om hierin een flinke stap te zetten."