Dodenherdenking 2017
Dodenherdenking 2017 (Foto: Carl Mureau)

Dodenherdenking in Breda: Hier kun je stilstaan

BREDA - Op verschillende plekken in gemeente Breda wordt zaterdag stilgestaan bij oorlogsslachtoffers. Hier kun je allemaal naar toe tijdens Dodenherdenking. 


Breda
Om 18.30 uur vindt de voorontvangst plaats in het stadhuis aan de Grote Markt. Vanaf hier vertrekt het gezelschap richting park Valkenberg, waar om 19.30 uur de plechtigheid wordt aangevangen met een speech van burgemeester Paul Depla. Na de plechtigheid in Valkenberg wordt de Dodenherdenking om 21.45 uur met een concert in de Grote Kerk afgesloten.

Prinsenbeek 
In de Rooms-Katholieke kerk is vanaf 19.00 uur iedereen welkom voor de dienst. Na de dienst, om 19.30 uur, vindt er een stille tocht plaats richting de Vredeskapel. Om 19.50 uur geeft wethouder Marianne de Bie en speech tijdens de kranslegging. Hierna is iedereen welkom voor een bakje koffie. 

Ulvenhout
Om 19.00 uur vangt in de Laurentiuskerk een dienst aan. Na deze dienst wordt er bij het monument op het Wilhelminaplein een krans gelegd. Wethouder Paul de Beer geeft een speech. 

Teteringen 
In de Sint-Willibrorduskerk in Teteringen is vanaf 19.00 uur iedereen welkom voor een dienst. Na afloop van de dienst geeft wethouder Miriam Haagh een speecht tijdens de kranslegging. 

FOTOSERIES