Kinderen lopen voor het goede doel tijdens Mini-Roparun | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Archief

Kinderen lopen voor het goede doel tijdens Mini-Roparun

BREDA - Het Bredase Roparunteam organiseert op dinsdag 14 mei een mini-Roparun voor kinderen bij KBS De Spoorzoeker. Wethouder Daan Quaars geeft 's ochtends het startschot. 


Samen met KBS De Spoorzoeker, Kober, Woelewippie en Open-Up! organiseert het Bredase Roparunteam een mini-Roparun. Begin april verzorgden teamleden van het Bredase Roparunteam 'Daar Lopen We Voor' gastlessen voor alle groepen van De Spoorzoeker. Hierbij hadden zij het over doneren, goede doelen, kanker en legden zij uit hoe de Roparun werkt. Vervolgens konden de kinderen geld ophalen voor het goede doel; Stichting Roparun.

Op dinsdag 14 mei lopen de kinderen een mini-Roparun; een route langs de vier organisaties. De dag wordt feestelijke geopend met een warming up van Open-Up! Om 09.00 uur geeft wethouder Daan Quaars het startschot. Dan start groep 3 met haar rondje. Vervolgens lopen alle groepen een rondje langs de organisaties. Rond 14.00 uur zijn de kinderen uitgerend. Burgemeester Paul Depla komt om de laatste groep in te halen. Hij maakt dan het opgehaalde bedrag bekend.

Het doel van de Roparun is om zoveel mogelijk geld op te halen om mensen te ondersteunen die zich in het laatste stadium van kanker bevinden, onder het motto 'Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.
 
 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief