Foto: CreativeCommons

Uitspraak zaak Rolerisuit uitgesteld: 'Blijven er het beste van hopen'

BREDA - Stichting Rolerisuit vervoert sinds 1987 mensen die door een ziekte of een handicapt de deur niet uit kunnen. Na 32 jaar dreigt het einde in zicht te komen voor de organisatie. Door landelijke regelgeving bestaat er een kans dat de stichting zijn vrijwilligers moet gaan betalen. "En dat geld kunnen wij niet missen."


Na al die jaren zonder problemen te hebben kunnen bestaan, liet de Inspectie Leefomgeving en Transport in 2013 weten dat Rolerisuit een speciale vergunning nodig heeft om te mogen rijden. In deze vergunning staat dat de vrijwillige chauffeurs betaald moeten worden volgens de cao. Omdat Rolerisuit dit niet kan betalen is er destijds een rechtszaak gestart in Breda. Deze zaak heeft Rolerisuit toen verloren. Daarom ging de stichting in Hoger Beroep.

Op 22 februari kwam deze Hoger Beroepszaak voor in de Den Bosch. Met twee speciaal voor rolstoelers ingerichte bussen vertrok de stichting vol moed richting de rechtbank. Daar kreeg zij te horen dat zij de uitspraak van het Hoger Beroep op 30 april konden verwachten. "Er werd wel meteen bijgezegd dat het ook wat eerder of later kon worden."

Dinsdag 30 april kreeg de stichting via hun advocaat te horen dat de uitspraak in ieder geval met twee weken is uitgesteld. "Of er half mei echt een uitspraak wordt gedaan blijft afwachten, maar we blijven er het beste van hopen."

Mocht Rolerisuit de zaak toch verliezen, dan is het voortbestaan van de stichting zeer onzeker. "Dan wordt het echt lastig", aldus Joop Jansen, voorzitter van Rolerisuit eerder tegenover BredaVandaag. "We kunnen de lonen voor chauffeurs echt niet betalen." 

 

FOTOSERIES