Lange celstraf voor Bredanaar na ernstig geweldsmisdrijf

BREDA - Een 33-jarige man uit Breda is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 38 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar voor een ernstig geweldsmisdrijf in de nacht van eerste op tweede kerstdag van vorig jaar in Zevenbergen. 


De Bredanaar werd woedend toen in een café zijn vriendin aan de kant werd geduwd. Hij verwondde een man met een bierglas, die daardoor ernstig letsel aan het linkeroog opliep. Dit slachtoffer heeft hier een litteken aan overgehouden dat hem mogelijk voor het leven tekent, zo oordeelde de rechtbank. 

Nadat de verdachte via de achteruitgang van het café buiten was gezet, was het aan de voorzijde van de horecagelegenheid opnieuw raak. Daar stak hij een 18-jarige man uit Zevenbergen met een mes in zijn bovenarm en buik. De verdachte heeft zich hiermee volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag. De steekpartij veroorzaakte een bloeding van de lever bij de Zevenbergenaar.

Na het geweldsincident ging de Bredanaar er vandoor. Pas een maand later meldde hij zich bij de politie. Ook dit is hem door de rechtbank zwaar aangerekend.

FOTOSERIES