De eerste actievoerder is maandagmorgen kort na acht uur opgesloten in de Willemstraat.
De eerste actievoerder is maandagmorgen kort na acht uur opgesloten in de Willemstraat. (Foto: Wesley van der Linde)

Twaalf uur in een kooi met alleen een bed: Free a Girl

BREDA - Waarom zit daar iemand in een kooi met daarin alleen een bed? En waarom staat dat bed midden op straat? Sinds maandagochtend acht uur staan er op verschillende plaatsen in Breda dit soort bedden. Ze zijn voor de deelnemers van Lock me up, waarmee de Stichting Free a Girl aandacht vraagt voor bevrijding van meisjes uit de prostitutie.


Breda doet dit jaar voor het eerst mee met de actie Lock me Up van Stichting Free a Girl. Deelnemers uit Breda en omstreken laten zich 12 uur lang opsluiten in een hokje. Tot en met 19 mei vindt dit plaats op het Van Coothplein, maar ook wisselend op andere locaties zoals bij Black & White Kafe, Van der Valk Princeville, Dok 19, Plan B en het station.

Bij de Willemstraat sloot burgemeester Paul Depla maandag even na acht uur actievoerder Stefan op voor twaalf uur. Bij de mini-gevangenissen hangt ook een collectebus waar geld gedoneerd kan worden voor de actie. De opbrengst wordt gebruikt om wereldwijd jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast helpt Free a Girl met preventie en staat het meisjes juridisch bij. Ook komen medewerkers op voor rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes.

De afgelopen 10 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 meisjes uit bordelen in Azië. In Nederland is Free a Girl partner in het project WATCHnederland, dat strijdt tegen loverboy-praktijken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief