Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws
foto's

Depla geeft startschot voor eerste Hardloop 4-daagse van Breda

BREDA - Na de Singelloop, Tien van 't Aogje, Haagse Beemdenloop, Wings for Life World Run, Urban Trail en Mastboscross heeft Breda vanaf dit jaar ook een Hardloop 4-daagse. Dinsdagavond gaf burgemeester Paul Depla het startschot bij Atletiekvereniging SPRINT. 


De Hardloop 4-daagse vindt plaats van dinsdag 14 t/m vrijdag 17 mei. "De deelnemers lopen 5,3 of 10,5 kilometer per avond en volbrengen daarmee op vrijdagavond een halve of hele marathon", legt de organisatie uit.

De start en finish vindt alle dagen plaats bij Atletiekvereniging SPRINT aan de Dr. Schaepmanlaan 4 in Breda. "Het parcours is elke dag anders; grotendeels over verharde wegen en paden en deels ook door het Mastbos", aldus de initiatiefnemers.

Op de eerste avond gaf burgemeester Paul Depla het startschot. "Iedereen krijgt een startbewijs dat hij of zij 4 dagen draagt op zijn of haar shirt. Bij binnenkomst ontvangen de deelnemers elke dag een stempel op dit startbewijs."

De opbrengst van de Hardloop 4-daagse Breda gaat naar de afdeling Aangepast Sporten van Sprint. De laatste avond wordt hiervoor een cheque met het opgehaalde bedrag overhandigd. Aansluitend is een feest om ieders behaalde hele of halve marathon te vieren.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief