Claudius-Prinsenlaan
Claudius-Prinsenlaan (Foto: 076olifantenpad.nl)
foto's

Gemeente Breda brengt 'olifantenpaden' in beeld

BREDA - Op sommige plekken in Breda liggen de fiets- en wandelpaden niet precies op de handigste plek. Dan is het verleidelijk om toch snel even over het gras of door de struiken heen te banjeren. Als dat vaak gebeurt, krijgt je een zogenaamd 'Olifantenpad', waarbij je precies ziet hoe iedereen altijd de route afsnijdt. Die routes probeert de gemeente nu met een grote campagne in beeld te brengen.


Gemeente Breda vraagt al haar inwoners om foto's te delen van de olifantenpaadjes in de gemeente. Alle Bredanaars worden opgeroepen om 'hun' olifantenpaadje te fotograferen en te delen via Facebook en Instagram met #076olifantenpad of via www.076olifantenpad.nl. "Als alle paden goed in beeld gebracht zijn, kijken we met de experts van wijkzaken en groen of er paden zijn die gebruiksvriendelijker kunnen worden gemaakt door ze zodanig in te richten dat het 'legale' paden worden (zonder ze helemaal te verharden)", vertelt een woordvoerster van de gemeente. "Hiermee zorgen we voor betere verbindingsroutes voor voetgangers en/of fietsers en wordt de weg voor langzaam verkeer (voetgangers, fietsers) aantrekkelijker."

Het gaat niet alleen om de paadjes in de groenstroken, maar ook de 'verborgen' doorsteekjes in de stad. De ingezonden foto's worden op het Fietsfiësta, dat op 22 & 23 juni wordt gehouden bij Pier15, tentoongesteld.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief