V.l.n.r.: Laurens Smulders, Bart Burggraaf, Bram Arts
V.l.n.r.: Laurens Smulders, Bart Burggraaf, Bram Arts (Foto: EUSO)

Stedelijk Gymnasium pakt zilver tijdens European Union Science Olympiad

BREDA - Het Stedelijk Gymnasium Breda heeft een zilveren medaille gewonnen tijdens European Union Science Olympiad in Portugal. Het thema van de olympiade was 'Science Challenges'. 


Beide teams die voor Nederland meededen aan de zeventiende EUSO behaalden een zilveren medaille. De EUSO werd gehouden van 4 t/m 11 mei aan NOVA School voor Science en Technologie van de Universiteit van Lissabon. Het thema van de olympiade was 'Science challenges'. Dit jaar deden 24 EU-landen met in totaal 50 teams van drie leerlingen mee.

De prijzen werden uitgereikt door de minister van Onderwijs, Tiago Brandao Rodrigues, die zelf ook een natuurwetenschapper is. Hij hield de jonge wetenschappers in spé voor dat ze op een keerpunt in hun leven staan en dat ze een grote verantwoordelijkheid zullen krijgen bij het slechten van alle grenzen binnen Europa. Kennis van natuurwetenschap en technologie is volgens hem essentieel in de strijd tégen 'fake news' en vóór een democratisch Europa.

Het doel van de EUSO is leerlingen te enthousiasmeren voor bèta en techniek, ze uit te dagen het beste uit zichzelf te halen en ze in contact te brengen met gelijkgestemde leeftijdsgenoten uit andere Europese landen. Behalve het combineren van kennis en praktische vaardigheden zijn samenwerken, plannen en het verdelen van taken belangrijke aspecten van deze wedstrijd. Belangrijk subdoel van deze olympiade is leerlingen de samenhang binnen de natuurwetenschappen te laten zien en kennis te laten maken met verschillende Europese culturen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief