Honderden kinderen naar Koepel voor Kids Klimaat Experience | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Perry Roovers

Honderden kinderen naar Koepel voor Kids Klimaat Experience

BREDA - Samen met gemeente Breda organiseert waterschap Brabantse Delta donderdag een Kids Klimaat Experience in de Koepelgevangenis. Er zijn sprekers aanwezig zoals André Kuipers, Arjan Postma en Margo Ribberink. 


Zo'n zevenhonderd kinderen verzamelen zich donderdag in de Koepelgevangenis. De experience vindt plaats in de Week van ons Water. Het doel van het evenement is om met kinderen, en indirect met hun ouders, te praten over het klimaatprobleem. 

Alle groepen 7 en 8 van basisscholen en klas 1 van het voortgezet onderwijs in Breda zijn uitgenodigd voor deze experience. Het evenement duurt de gehele dag. Scholen kunnen rondom 16 mei ook gastlessen en lespakketten krijgen of een bezoek brengen aan een waterzuivering. Het is ook de bedoeling om na de experience een kinderklimaatraad in te stellen.

Programma
Onder andere astronaut André Kuipers, boswachter Arjan Postma en meteoroloog en klimaatdeskundige Margot Ribberink zijn donderdag aanwezig. Klaas van Kruistum is dagvoorzitter. De experience staat in het teken van klimaatverandering en een duurzame omgang met water. Er zijn praktische en leerzame workshops zoals: Maak een groen schoolplein, Experimenteer met waterproefjes, Doe mee in een Lagerhuisdebat en Maak je eigen klimaatvlog.