Ook bij homocafé Piggenhuis in Breda werd er vol spanning naar de finale van het Eurovisie Songfestival gekeken
Ook bij homocafé Piggenhuis in Breda werd er vol spanning naar de finale van het Eurovisie Songfestival gekeken Foto: Piggenhuis

Ook 'Duncan-gekte' in Brabant na winnen Songfestival

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Voor het eerst sinds 44 jaar won Nederland zaterdagavond het Eurovisie Songfestival weer. Duncan Laurence liet met zijn nummer 'Arcade' de concurrentie achter zich. Zo'n 4,4 miljoen Nederlanders zagen hoe de zanger de vakjury inpakte. Ook in Brabant werd er stilgestaan bij het Songfestival. 

Songfestival Gekte
Bij bakkerij De Jong Deli uit Breda en Teteringen lieten ze het Songfestival niet onopgemerkt voorbij gaan. Het hoofd van Duncan Laurence schitterde op de door de bakkerij gemaakte tompoucen. 

In Prinsenbeek speelde ze op 'smakelijke wijze' in op het Eurovisie Songfestival. Bij eetcafé De Swaen stelden ze een heus Songfestivalmenu samen. Op zaterdagavond konden alle gasten smullen van Noorse garnalen, gamba's in Spaanse stijl, Hollandse biefstuk en een scroppino op basis van Italiaans citroenijs limoncello en prosecco.

Ook in het nachtleven kwam je niet onder Duncan Laurence en het Songfestival uit. Homocafé Piggenhuis stond afgelopen week geheel in het teken van het Eurovisie Songfestival. Op zaterdagavond was iedereen welkom om op een scherm te komen kijken hoe Laurence de sterren van de hemel zong. 

Bij Venise, een van de andere homobarren van Breda, was vanaf dinsdag 'Venise goes Eurovision.' Ook daar was de Nederlandse inzending op een scherm te bekijken. Wie de goede winnaar voorspelde, maakte kans op een prijs. 

Bij Gaybar Flamingoos in de St. Janstraat werd drie avonden lang 'Queen Roos Hill' georganiseerd. Op zaterdag waren er daar hapjes, prijzen en natuurlijk schermen waarop te finale te zien was.

Breepark 
Nu Duncan het Songfestival gewonnen heeft, is het zeker dat het evenement volgend jaar plaatsvindt in Nederland. Maar welke stad volgend jaar alle kandidaten mag verwelkomen is nog maar de vraag. Meerdere Nederlandse steden hebben al aangegeven te staan springen om onderdak te bieden voor het Songfestival. Ook bij Breepark zien ze het wel zitten. 




Reacties bekende Brabanders
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DUUUUUNCAAAAAAN!!! ???????????? #duncanfromtilburg

Een bericht gedeeld door Guus Meeuwis (@guus.meeuwis) op