Donderdag 18 april is Breda een brug rijker/ Bij de Klokkenberg verbindt een fietsbrug het landgoed met Ulvenhout.
Donderdag 18 april is Breda een brug rijker/ Bij de Klokkenberg verbindt een fietsbrug het landgoed met Ulvenhout. Foto: Wijnand Nijs

Mediation moet ruis rond fietsbrug wegnemen

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - Mediation moet bezwaarmakers en ontwikkelaar Schonck, Schul & Compagnie dichterbij elkaar brengen in de kwestie fietsbrug over de Mark bij De Klokkenberg. Uiteindelijk moeten de gesprekken leiden tot een voor alle partijen acceptabele oplossing.

Dat blijkt uit antwoorden die het college heeft gegeven op raadsvragen van GroenLinks. Inmiddels hebben er twee gesprekken plaatsgevonden en zijn er vervolgafspraken gemaakt, die de komende tijd worden uitgewerkt, aldus het college.

"Vanuit alle partijen is onderschreven dat gemotoriseerd verkeer, zoveel als mogelijk, geweerd moet worden uit het Markdal en dat het zeker niet de bedoeling is dat men met een auto of motor over de brug gaat rijden", schrijft het college.

Op de Klokkenberg worden momenteel woningen ontwikkeld. Om de toekomstige bewoners een fietsverbinding te geven met Ulvenhout is deze fietsbrug aangelegd. Een aantal bezwaarmakers vreest dat er toch autoverkeer over de brug gaat rijden, daar deze geschikt is voor een onderhoudsvoertuig.

De eis om de brug geschikt te maken voor onderhoudsvoertuigen, komt vanuit de gemeente. Op die manier is de brug toegankelijk vanaf de openbare zijde en hoeft deze niet voor onderhoud vanaf de private kant van de Klokkenberg benaderd te worden.

Overigens is aan de Klokkenbergzijde een niet verwijderbare paal geplaatst. Aan de kant van het Markdal komt een paal die wel verwijderd kan worden, zodat een auto voor onderhoud op de brug kan.