Foto: Blind Walls Gallery

Immense schildering Zwarte Plein is af: 1000 liter verf op 600 vierkante meter

BREDA - Wie met een luchtballon over Breda heen vaart, zal het Zwarte Plein niet meer kunnen missen. Na er maandenlang aan te hebben gewerkt hebben twee Italiaanse kunstenaars daar deze week hun immense schildering afgerond: een kunstwerk van maar liefst 600 m2 waarvoor ruim 1000 liter verf is gebruikt.


Al in november vorig jaar startte de broers Marco en Andrea Mangione met het grote project. Het slechte weer gooide echter al snel roet in het eten. Vanwege het barre winterweer moest het schilderwerk tijdelijk worden stop gezet. Maar dit voorjaar konden ze al snel weer aan de slag. Afgelopen week legden de broers de laatste hand aan de schildering. Het kunstwerk is gebaseerd op de rivier 'De Gampel' die vroeger door de wijk stroomde. De schildering is gemaakt rondom de voetbalkooi die recent werd geplaatst op het plein. 

De Italiaanse ontwerpers waren uitgenodigd door Blind Walls Gallery. De Blind Walls Gallery is 'het museum op straat', een collectie van ruim 85 muurschilderingen gemaakt door (inter)nationale kunstenaars. Alle muurschilderingen zijn geïnspireerd op verhalen uit de stad. Het Zwarte Plein is vanaf nu de grootste blind 'wall' van het hele project.

De broers bij hun schildering.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief