EET met je hart
EET met je hart Foto: Tessa Gorissen

Appeltje van Oranje voor stichting Met je hart

Algemeen

BREDA - Stichting Met je hart is dit jaar één van de drie initiatieven die een Appeltje van Oranje gaat ontvangen. Dat gebeurt  op 23 mei in Paleis Noordeinde in Den Haag. Met je hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten en is in Breda met een grote groep vrijwilligers actief om mooie ontmoetingen te organiseren voor ouderen.

"Onze vrijwilligers nodigen hen persoonlijk uit en zorgen ervoor dat ze opgehaald en thuisgebracht worden", vertelt  Marieke Eising, coördinator Met je hart Breda in een persbericht. "Wij krijgen ontzettend veel positieve reacties van ouderen en zijn ontzettend blij met alle mensen die ons in Breda helpen. Naast de vele vrijwilligers, zijn dat ook de ondernemers die hun restaurant openstellen of hun bedrijf inzetten voor ons".

Babs van Geel, initiator van Met je hart, noemt de prijs 'een bijzonder mooie erkenning' voor het werk dat de Met je hart teams de gemeentes doen voor ouderen die zich eenzaam voelen. Van Geel is in 2013 van start gegaan met Met je hart, omdat ze ontdekte dat er nog teveel ouderen geïsoleerd leven en onzichtbaar zijn binnen onze samenleving. Met je hart is in meer dan 26 gemeenten inmiddels actief.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en andere inspireren. Dit jaar gaat het om organisaties die hun vrijwilligers op bijzondere wijze mobiliseren en enthousiasmeren. De prijs is een bronzen beeldje ontworpen door Prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro. "Dit geld is zeker bestemd voor onze vrijwilligers. Juist deze mensen zijn in hun eigen gemeente opgestaan, hebben een team gevormd en veel anderen gemobiliseerd om mooie ontmoetingen voor kwetsbare ouderen te organiseren", stelt Van Geel.