Zonder titel, 2010.
Zonder titel, 2010. Foto: Teun Hocks

Teun Hocks geeft lezing bij zijn tentoonstelling (update, volgeboekt)

Door: Wijnand Nijs Cultuur

BREDA - Waar haalt fotograaf en kunstenaar Teun Hocks zijn inspiratie vandaan voor de vervreemdende en haast surrealistische fotoschilderijen waarin hij zelf de hoofdrol speelt?

Tussen de werken vertelt kunstenaar en fotograaf Teun Hocks dinsdagavond 4 juni meer over zijn inspiratiebronnen. In de tentoonstellingszaal geeft hij uitleg bij zijn werkwijze en ontwikkeling in de afgelopen 40 jaar. Na afloop is er gelegenheid om de publicatie ‘Van vroeg tot laat’ te laten signeren.

Van vroeg tot laat – De voorstellingen van Teun Hocks
De tentoonstelling biedt een verrassend overzicht van het omvangrijke oeuvre van Teun Hocks. Voor het eerst zijn de vroege performances, studies, tekeningen en foto’s samengebracht met een ruime selectie uit zijn latere werk. Hocks speelt met de werkelijkheid.

Zijn fotoschilderijen stelt hij samen met eigenhandig gemaakte decors en rekwisieten. Van deze voorstellingen – waarin hij zelf figureert – maakt Hocks analoge zwart-wit foto’s die hij inkleurt met olieverf. Altijd wringt er iets in de schijnbaar alledaagse situaties. Je voelt dat het mis gaat lopen, situaties zijn te absurd - of juist te mooi - om waar te zijn.

Museumavonden
Iedere eerste dinsdagavond van de maand is het museum open tot 21.00 uur. Je kunt dan de tentoonstellingen bekijken en er zijn extra activiteiten, zoals rondleidingen, artist talks of muziek.

‘Van vroeg tot laat – De voorstellingen van Teun Hocks’
Dinsdag 4 juni, 19.00 tot 20.00 uur.
Update: De lezing is door overweldigende belangstelling al volgeboekt. Het museum is dinsdagavond wel geopend, ook de tentoonstelling is dan te bezoeken.