Afbeelding
Foto: Henk Voermans

OV-staking in Breda: een uitgestorven station en drukke avondspits verwacht

Door: Hanneke Marcelis algemeen

BREDA - Nergens wachtende passagiers in bushokjes, een uitgestorven station en volle wegen. Dat is het resultaat van de OV-staking die vandaag plaatsvindt. Voor vanavond verwacht de ANWB grote drukte op de weg. Met de extra auto's die de weg op zijn gegaan vanwege de staking van het OV en de verwachtte regenval zal het een zware avondspits worden. 

Personeel in het stads- en streekvervoer heeft vanochtend het werk neergelegd. Tot en met woensdagochtend rijden er bijna nergens in Nederland nog treinen of bussen. Dus ook in Breda is het stil. Het centraal Station ligt er uitgestorven bij. Er rijden geen bussen of treinen en op de borden met de vertrektijden staat een melding van de landelijke staking. Er is dan ook bijna niemand op het station te vinden en ook de bushokjes blijven vandaag in de hele stad leeg.

De staking is een initiatief van de vakbonden. Zij willen dat de pensioenleeftijd niet verhoogd wordt en op 66 jaar blijft. Ook pleiten zij voor een beter pensioen. De staking wordt door alle leden van de vakbonden gesteund.

Files

Vanwege de OV-staking is het vandaag extra druk op de weg. De ANWB waarschuwt reizigers voor een zware avondspits. Naast de OV-staking is dinsdag altijd al de drukste dag van de week op de weg, en bovendien werkt ook het weer niet mee. Eind van de middag is er kans op zware regen in West-Brabant, meldt Weeronline.