Bredase scholen ontkomen aan storing met cijfers eindexamens | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Bredase scholen ontkomen aan storing met cijfers eindexamens

BREDA - Een grote storing bij leerlingvolgsysteem Somtoday zorgt vandaag voor vertragingen bij de uitslag van de eindexamens. De eindexamenleerlingen van de Bredase middelbare scholen hebben echter geluk. Alle grote Bredase scholen maken gebruik van het systeem Magister, en ondervinden dus geen hinder van de storing.


Terwijl je al op bent van de zenuwen, ineens nóg een paar uur moeten wachten op de uitslag van je eindexamens. Het overkwam vandaag honderden leerlingen. Het systeem Somtoday, waar in Nederland 190 scholen gebruik van maken, had last van een storing. Daardoor kwamen de N-termen, de variabelen waarmee de cijfers voor de eindexamens kunnen worden berekend, niet goed door. Scholen konden de leerlingen daardoor niet binnen de vooraf afgesproken tijd bellen met de uitslag, waardoor leerlingen in sommige gevallen uren langer moesten wachten op de uitslag.

De scholen die magister gebruiken hadden geen last van een storing. Dat zijn bijna alle Bredase scholen. Alleen de school voor special onderwijs Breda College gebruikt Somtoday.

Inmiddels hangen in Breda de eerste vlaggen met tassen al buiten. Alle geslaagden die hun diploma willen vieren, kunnen vanavond bij verschillende cafés en kroegen terecht. Zo zet Café Janssen de traditie voort en houdt ook dit jaar weer een champagne feest voor alle geslaagden. Ook shots nodigt alle eindexamenleerlingen uit om hun diploma te vieren. Vanaf 21.00 uur opent het café haar deuren voor een 'Niet omdat het moët, maar omdat het kan'-feest. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief