De twintig zieke kastanjes aan de Parkstraat worden gekapt en vervangen door 18 tulpenbomen.
De twintig zieke kastanjes aan de Parkstraat worden gekapt en vervangen door 18 tulpenbomen. (Foto: Wesley van der Linde)

Kap twintig zieke kastanjes Parkstraat

BREDA - De gemeente gaat twintig zieke kastanjes in de Parkstraat kappen. Ze worden vervangen door achttien tulpenbomen. Het ontwerp voor de vernieuwde Parkstraat is woensdagavond in het Stadskantoor gepresenteerd.


De kap en vervanging van de bomen is onderdeel van groot onderhoud, dat noodzakelijk is voor de Parkstraat. "Het asfalt is slecht, de trottoirs zijn ongelijk en de kastanjebomen zijn ziek", vat de gemeente het bondig samen. Het voorlopig ontwerp is opgesteld in samenspraak met de bewoners. Naast de nieuwe tulpenbomen krijgt de straat klinkerbestrating in plaats van asfalt. "Het moet de uitstraling krijgen van de Wilhelminastraat", aldus de gemeente.

Ook komen er nieuwe parkeerplaatsen waarbij ook rekening is gehouden met de groeiplaatsen voor de bomen, zodat wortelopdruk wordt vermeden. Het aantal parkeerplaatsen in de Parkstraat neemt daardoor af met 18 stuks. "Uit meerdere tellingen blijkt dat echter dat er dan nog voldoende parkeerplaatsen over zijn", aldus de gemeente. Ook de trottoirs krijgen nieuwe bestrating. Daarnaast wordt de waterafvoer aangepast, zodat bij hevige regenval het regenwater direct in de bodem verdwijnt.

Tijdens de bijeenkomst in het Stadskantoor konden bewoners vragen stellen en reageren op het ontwerp. Het werk is gepland voor de wintermaanden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief