Afbeelding
Foto: Archief

Reizigers al ruim een uur vast in defecte trein HSL: 'Het is hier snikheet'

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Een defecte trein zorgt voor grote problemen op het spoor tussen Rotterdam en Breda. De trein staat al ruim een uur zonder stroom vast op de fly-over bij Lage Zwaluwe. De temperatuur in de trein is daardoor flink gestegen en de toiletten zitten vol, vertelt één van de gestrande reizigers.

De trein staat vast op de HSL in de stroomsluis op de Fly-over bij Lage Zwaluwe. Dat is de plek waar geen bovenleiding zit, omdat de trein wisselt van de ene naar de andere spanning. En dat is een bijzonder onhandige plek om vast te staan. Reizigers die in de defecte trein zaten kregen te horen dat eerst het gehele HSL spoor leeg moest zijn voordat de trein weer stroom kon krijgen. In de tussentijd kunnen de reizigers niets anders dan afwachten.

"Het is hier wel 40 graden, want de airco is ook uitgevallen", vertelt één van de gedupeerde reizigers. "Het is echt niet vol te houden." Inmiddels heeft de NS gezorgd voor flesjes water voor de reizigers." Een ander probleem: ook de toiletten kunnen niet meer gebruikt worden. "Toen we hier ongeveer drie kwartier zaten, werd omgeroepen dat de toiletten vol zitten. Dus naar de wc gaan kan ook niet meer."

De trein had eigenlijk om 18.36 aan moeten komen in Breda. Waarschijnlijk duurt dat nog tot 20.15 uur. 

Er wordt water uitgedeeld: