Ter voorbereiding op de werkzaamheden zijn de abri's van JC Decaux weggehaald
Ter voorbereiding op de werkzaamheden zijn de abri's van JC Decaux weggehaald (Foto: Wesley van der Linde)

Nog vijf dagen tot werkzaamheden Noordelijke Rondweg: dit gaat er gebeuren

BREDA - De kruising Backer en Ruebweg - Konijnenberg gaat op de schop. Zaterdag 6 juli beginnen de werkzaamheden, die zo'n zes a zeven weken in beslag zullen nemen.


Het kruispunt wordt aangepakt om de doorstroming op de Noordelijke Rondweg te verbeteren. Alle wegen bij het kruispunt worden verbreed, zodat er ook ruimte ontstaat voor een extra rijstrook linksafslaand verkeer vanuit de richtingen Prinsenbeek, Krogten en Hoge Vucht. De aanpassingen aan het kruispunten moeten er bovendien voor zorgen dat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoot door het verkeer en dat er minder geluidsoverlast is voor omwonenden.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden blijft er een rijstrook open zodat verkeer de Backer en Ruebweg in beide richtingen kan blijven volgen. Oversteken via de Konijnenberg - Belcrumweg is echter niet mogelijk. Voor dit verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld.

Van 8 juli tot ongeveer 29 juli is het in de richting naar de A16 op de kruising wel mogelijk om rechtsaf de Konijnenberg op te rijden. Linksaf afslaan richting Belcrum is niet mogelijk. Van 30 juli tot ongeveer 18 augustus is het in de richting naar de A27 op de kruising wel mogelijk om rechtsaf de Konijnenberg - Belcrumweg op te rijden. Linksaf slaan is niet mogelijk.

Alle data zijn nog onder voorbehoud. Die zijn afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden. In totaal nemen de werkzaamheden zo'n 6 a 7 zeven in beslag.

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief