Waterpret, altijd goed met warm weer.
Waterpret, altijd goed met warm weer. (Foto: Wijnand Nijs)

Hitte in Breda: 'Tropenrooster bij helft basisscholen'

BREDA - Ongeveer de helft van de basisscholen in Breda hanteert een tropenrooster. Dat blijkt bij navraag bij INOS, het overkoepelend orgaan van katholieke basisscholen.


Bij INOS is van dertien van de 25 reguliere aangesloten basisscholen bekend dat er een tropenrooster wordt gehanteerd, geeft de woordvoerder aan. Het kan dat het rooster bij meerdere scholen is ingevoerd. "Scholen zijn niet verplicht dat bij ons te melden."

De schooldirecteuren mogen zelfstandig beslissen tot het invoeren van een afwijkend rooster, mits de medezeggenschapsraad instemt. De scholen zorgen er wel voor dat er iemand op school is, mochten ouders niet eerder op school of thuis kunnen zijn om hun kind op te vangen. Hoe het tropenrooster eruit ziet, bepalen de scholen eveneens zelf.

Vanuit de overkoepelende organisatie zijn er afgelopen week wel tips naar de scholen gegaan over hoe om te gaan met de warmte, zoals niet te lang aaneengesloten les geven. "En extra ventileren, pauzeren in koele ruimtes, zorgen voor voldoende drinken, waterijsjes."

De periode waarvoor het tropenrooster geldt, verschilt ook per school. "De ouders worden daar uiteraard over geïnformeerd."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief