Vismarktstraat tijdens uitgaansnacht.
Vismarktstraat tijdens uitgaansnacht. (Foto: Ankie Nederlof)

Stank Vismarktstraat: 'Klanten controleren hun schoenen op hondenpoep'

  algemeen

BREDA - Door de rioollucht, die in de Vismarktstraat hangt, willen mensen niet meer op het terras zitten. Dat zegt Ad Baelemans, eigenaar van café Catch 22. “Het doet me veel verdriet.”


De café-eigenaar heeft vorig jaar al meerdere meldingen gedaan. Nadat er na zijn melding afgelopen week niks gebeurde, deed hij zijn beklag op de Facebook van de gemeente. “De stank wordt erger en erger. Klanten staan voor de deur hun schoenen te controleren op hondenpoep omdat de lucht zo sterk in de straat hangt.”

Het is volgens de café-eigenaar dan ook niet goed voor zijn klandizie. “Mensen gaan niet op een terras zitten waar het stinkt. Wij proberen als eigenaren de straat fatsoenlijk te houden, maar dat wordt ons wel moeilijk gemaakt. De geur wordt steeds erger, maar blijkbaar ligt de urgentie ergens anders bij de gemeente. Dat doet me veel verdriet.”

De gemeente heeft maandag 24 juni een inspecteur naar de locatie gestuurd. Deze rook op dat moment geen gekke geur. “Vorige week is er ook een inspecteur langs geweest op die plek. Toen is er iets verwijderd uit de put. Soms hangen er geuren, bijvoorbeeld in panden, waar de gemeente niks aan kan doen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. De inspecteur zoekt ook nog contact met meneer Baelemans.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief