Foto: Amber Kuijs

Wijnand Nijs zwaait in volle Bommel af bij BredaVandaag

BREDA - Wijnand Nijs heeft vanmiddag in een vol café de Bommel afscheid genomen van BredaVandaag. Tientallen vrienden, kennissen, connecties en medewerkers kwamen langs om Wijnand nog een laatste keer te bedanken voor zijn inzet.


Wijnand Nijs richtte elf jaar geleden BredaVandaag op, en is voor velen dan ook hét gezicht van het lokale nieuwsmerk. De verrassing was dan ook groot toen hij eind april aankondigde voor een nieuwe uitdaging te kiezen. Dat moment is vanmiddag officieel gekomen. Wijnand werkte zijn laatste dag voor BredaVandaag en nam in café de Bommel afscheid.

Directeur Luuk Roozeboom van Uitgeverij de Bode greep de gelegenheid aan om lovende woorden te spreken tegen Wijnand, en ook Wijnand zelf nam uiteraard voor de tientallen bezoekers de microfoon om wat laatste woorden te spreken. Daarin bedankte hij iedereen die de site steunt, die via tips of foto's een bijdrage levert, alle werknemers en vrijwilligers, uitgeverij De Bode en natuurlijk zijn vrouw Saskia.

Het vertrek van Wijnand Nijs betekent uiteraard niet het einde van BredaVandaag. Hanneke Marcelis is zijn opvolger. Het hele verhaal daarover lees je hier.