Pino en Tommy hebben een nieuwe baan gevonden.
Pino en Tommy hebben een nieuwe baan gevonden. Foto: Perry Roovers

Sesamstraat-karakters Pino en Tommie op flitsbus Graaf Engelbertlaan geplakt

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Automobilisten kijken maandag 1 juli raar op als zij op de Graaf Engelbertlaan rijden. Op de afbeelding van een flitsbusje zijn twee karakters van het tv-programma Sesamstraat geplaatst. 

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de stickers niet door hen zijn geplaatst. In een reactie laat wethouder Boaz Adank weten dat hij blij is met de samenwerking. "Fijn dat we samen met Pino en Tommie kunnen strijden voor de juiste snelheid op de zuidelijke rondweg. Dit levert wederom veel aandacht voor de juiste snelheid op om de leefbaarheid te behouden. Nu natuurlijk wel met een dubbele boodschap. Als vader van jonge kinderen draag ik Sesamstraat vanzelfsprekend ook een warm hart toe."

Gedoe
Er is al maanden een hoop gedoe op de Graaf Engelbertlaan. De gemeente hield aan beide zijden van de rondweg flitspatrouilles achter de bosjes onder de verkeersborden. In het weekend van 13 april werden deze vermoedelijk door een geïrriteerde weggebruiker teruggesnoeid. Daarmee was de flitsheg om zeep geholpen.

Kort daarna reageerde de gemeente op 16 april met het bord 'Slow down! Hier komt iets nieuws'. Wethouder Boaz Adank onthulde niet veel later een verdacht echt lijkende afbeelding van een flitsbusje, dat er geregeld staat. Een dag later werd de bus omgegooid en beklad. Dit werd al snel weer netjes gemaakt door de gemeente. Totdat maandag 1 juli er ineens twee Sesamstraat-karakters op de afbeelding zaten. 

Sesamstraat
De keuze voor karakters van Sesamstraat is ook opvallend. Vorige week werd bekend dat de NTR de komende twee jaar geen nieuwe Nederlandse afleveringen van Sesamstraat maakt. Wel blijven oude afleveringen van het kinderprogramma te zien op televisie. Vaste acteurs hadden al bijna een half jaar niks meer gehoord over de toekomst van het programma.

De laatste jaren werd het programma al niet meer primetime uitgezonden. Aart Staartjes, bijna vier decennia meneer Aart, vertelde in het radioprogramma De Coen en Sander Show dat hij niet geloofde dat het iconische programma nog doorging. Daarop startten Coen en Sander om het kinderprogramma op de buis te houden. Deze petitie werd bijna 9000 keer ondertekend.