Afbeelding
Foto: Dura Vermeer

Laatste 50 appartementen 'Breda Vooruit' opgeleverd

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het project Breda Vooruit is afgerond. Begin deze week heeft Dura Vermeer met Blok C de laatste fase van het bouwproject opgeleverd. In totaal bestond het project uit 230 woningen, 1.000 m2 commerciële plint en 261 parkeerplaatsen in het stationsgebied van Breda.

De levendigheid van het stationsgebied van Breda is sinds begin deze week weer wat toegenomen met de oplevering van Blok C. Wethouder Daan Quaars was aanwezig bij het heugelijke moment. "Het project is een parel in dit toch al zo mooie deel van Breda. Een prachtige verbinding tussen het station en we wijk Belcrum. Op een steenworp afstand van de binnenstad en met alle dynamiek van een moderne centrumwijk." Michiel Roelofs, ontwikkelmanager bij Dura Vermeer, kijkt terug op een geslaagde samenwerking met de gemeente en de directe omgeving. "Een project van deze omvang heeft gedurende de bouw altijd een enorme impact op de directe omgeving. We danken alle betrokkenen en de directe omgeving voor hun positieve en constructieve houding. Daarmee hebben we het proces met een positief gevoel doorlopen."

Breda Vooruit is een ontwikkeling die in 2012 is gestart. In drie fases zijn vanaf 2014 in totaal 230 woningen, 1.000 m2 commerciële plint en 261 parkeerplaatsen gerealiseerd. De woningen zijn verdeeld over verschillende huur- en koopsegmenten en bestaan uit eengezinswoningen en appartementen. Blok C is de laatste fase en omvat 10 koopappartementen, 42 huurappartementen in de vrije sector en 743 m2 commerciële ruimten. Binnenkort wordt het kopgebouwtje voor de horeca opgeleverd.