grotekerksteigers
grotekerksteigers

VVD wil grote blind wall maken van Grote Kerk Breda

BREDA - De komende jaren wordt de Grote Kerk in Breda grondig gerestaureerd. Gevolg: een straatbeeld met enkel stijgers en afzettingen. De VVD Breda vraagt zich daarom af of de kerk de komende jaren niet gebruikt kan worden om op een creatieve manier de historie van de stad zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld in de vorm van een blind wall, zoals deze door de hele stad te vinden zijn. 


De VVD geeft aan het zonde te vinden dat er maar zo weinig van de kerk zichtbaar is voor de Bredanaars en alle mensen die naar Breda komen, zoals bijvoorbeeld met de Vuelta die eraan zit te komen. "Niet het gezellige beeld dat we in Breda willen hebben", schrijft raadslid Sven Planken. Breda heeft volgens de partij genoeg geschiedenis waar de rest van Nederland niet zo bekend mee is. Zo noemen zij de overgave van Breda in 1625, of de bevrijding in 1944. Vraag aan het college is dan ook of zij bereid zijn te willen praten met bijvoorbeeld mensen achter Blind Walls, of het Stedelijk Museum over dit creatieve idee.

De volledige restauratie van de kerk, die zo'n 10 jaar duurt, kost 960.000 euro per jaar. Een deel wordt betaald door de overheid en daarnaast heeft ook de provincie aangegeven een half miljoen euro te schenken aan Stichting Grote Kerk Breda voor de restauratie van de kooromvang van de Grote Kerk.

Mura Kuijpers

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief