[fotoalbum] Dag 2 Breda Live: Kraantje Pappie, Guus Meeuwis en Afrojack maken van dag tot succes | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Ook de tweede dag van Breda Live was een groot succes.
Ook de tweede dag van Breda Live was een groot succes. (Foto: Vinnie de Laat/Click United)
fotoalbum

Dag 2 Breda Live: Kraantje Pappie, Guus Meeuwis en Afrojack maken van dag tot succes

  algemeen

BREDA - De succesvolle eerste dag van Breda Live beloofde een hoop voor dag twee op zaterdag 6 juli. Vanaf 13.00 uur liep het Chasséveld in Breda langzaam vol.


Wulf trapte de dag af, waarna Jett Rebel volgde. Beide probeerden het feest voor een halfvol Chasséveld op gang te krijgen. Ook zaterdag was de presentatie weer onder leiding van cabaretier Guido Weijers. 

Het feest ging pas echt los toen Kraantje Pappie op het podium verscheen. Hij stal de show voor een inmiddels vol Chasséveld met liedjes als Liefde in de Lucht en Lil Craney. 

Na Kraantje Pappie volgde er iets totaal anders. De ludieke actie, die de organisatie in juni aankondigde, werd werkelijkheid. Op het podium van Breda Live, voor een publiek van 16.000 man, trouwde een bruidspaar. In een mooie witte jurk kwam de bruid aan de arm van een man het podium op, waar haar bruidegom al stond te wachten. Het was geen lange ceremonie. Toch zullen deze tien minuten een onvergetelijk moment zijn voor de tortelduifjes. 

 

Het stokje werd doorgegeven aan Ilse de Lange, weer een compleet ander genre. Een uur lang zong ze de longen uit haar lijf. Daarna was het tijd voor Guus Meeuwis. Daar regende het niet alleen meter bier, maar ook bakken uit de hemel. Dat mocht de pret niet drukken, het hele veld kleurde wit van de poncho's zodat er lekker meegezongen kon worden met de hits van de Brabantse zanger. Guus was niet te beroerd om ons meteen na zijn optreden te woord te staan. Luister hier het interview:

 

De dag werd knallend afgesloten met een optreden van Afrojack. De regenbui was inmiddels overgetrokken, waardoor alle poncho's weer uitgingen. Ondanks de lange dag had het aanwezige publiek er nog steeds zin in. Op diverse hits van Afrojack ging het publiek nog een laatste keer helemaal los.