MMA-verchter Pieter Buist is de hoofdpersoon in een meerdelige online documentaire, gemaakt door BredaVandaag en Rocketfilms.
MMA-verchter Pieter Buist is de hoofdpersoon in een meerdelige online documentaire, gemaakt door BredaVandaag en Rocketfilms. (Foto: Bregje Kop)

Van vuilnisman tot MMA-vechter: deel 1 van de documentaire over Pieter Buist online

BREDA - Fans, vrienden en bekenden van Pieter Buist woonden anderhalve week geleden in een afgeladen volle Sportsbar Old Dutch de première van 'Ons Pieter' bij. En vandaag vandaag is deel 1 van de driedelige documentaireserie ook online te vinden. 


Journaliste Bregje Kop (BredaVandaag) en filmer Martijn Rondel (Rocketfilms) volgden Buist afgelopen tijd op de voet. De twee brachten vele bezoeken aan Pieters huis, sportschool, oud-werkgever en familie. Samen legden zij het bijzondere verhaal vast van rasoptimist en topatleet Pieter Buist vast. Dit heeft geresulteerd in een documentaire van drie korte afleveringen.De eerste is sinds vandaag online te bekijken. Komende dagen verschijnen ook de twee andere delen online.

Het verhaal
Pieter Buist groeide op in een gezin met drie kinderen. Zijn vader was niet in beeld. Het gezin leefde in een van de 'gevaarlijkste' wijken van Breda en op dat moment zelfs van Nederland: Geeren-Zuid. Zijn jeugd was niet altijd even makkelijk. Pieter heeft gekke dingen gedaan en meegemaakt, maar uiteindelijk bleef zijn sport toch altijd het belangrijkste. Hij combineerde lange tijd zijn werk als vuilnisman met het leven als sporter. Nu is hij fulltime sportman

Pieter buist - aflevering 1 from Rocketfilms Breda on Vimeo.

FOTOSERIES