Menno Goedhart, Freek Haverman en Guido Weijers
Menno Goedhart, Freek Haverman en Guido Weijers (Foto: Freek Haverman)

Meer dan 200.000 views voor het Bredase volkslied van Guido en Freek: 'Totaal verrast door succes'

BREDA - Guido Weijers en Freek Haverman hebben een hit te pakken. Afgelopen vrijdag zongen ze als ludieke actie bij de sluiting van de eerste avond van Breda Live hun 'nieuwe volkslied' van Breda Bij ons in Breda. Na afloop plaatsten ze het nummer op spotify en op hun social media kanalen. En daar werd het binnen de kortste keren 200.000 keer beluisterd. 'Waanzinnig', noemt Haverman het.


Drie dagen na de lancering, kunnen ze het nog maar moeilijk geloven: 200.000 views voor de video van hun optreden van Bij ons in Breda. “Allereerst is het fantastisch dat ons lied, waarmee dag één van Breda Live werd afgesloten, direct door 15.000 mensen werd meegezongen. Natuurlijk hoopten we dat, maar als het publiek de tekst direct zo goed oppakt, dan kun je alleen maar ongelooflijk trots zijn op je stad! Omdat het lied op vrijdag zo’n groot succes bleek, is er direct besloten het op zaterdag, voor 16.000 mensen, nog eens te herhalen. Het publiek deed zo enthousiast mee, dat daarop besloten werd door de organisatie dat we het nummer voor een derde keer mochten doen. En ineens kent half Breda jouw liedje. Waanzinnig!” aldus Haverman.

Guido valt hem bij: “We zijn echt omver geblazen. Op m’n facebookpagina’s is het lied binnen 2 dagen 500 keer gedeeld en al meer dan 100.000 keer bekeken. Als we daar mijn instagram bij optellen, en de kanalen van Freek en van Breda Live, dan komen we al snel op 200.000 hits in 2 dagen. En dan hebben we spotify, het belangrijkste kanaal, niet eens meegerekend! Maar het allergrootste compliment is vooral dat we de dag erop in de stad ons liedje al hoorden in de kroeg. Hoe vet is dat! We hopen ook echt dat het nummer in de kroegen en op feesten gedraaid gaat worden. En onze droom is dat we het ooit gaan terug horen in het NAC-stadion.”

Benieuwd geworden naar het nummer? Luister het hier: https://open.spotify.com/album/6vXHLwszixTLHdY2F0eOS4

FOTOSERIES