Foto: Sándor

Gemeente doet kleine aanpassing aan situatie Noordelijke Rondweg

BREDA - De gemeente Breda heeft een kleine aanpassing gedaan aan de situatie op de Konijnenberg, waar afgelopen weekend is begonnen met werkzaamheden. Door de afzettingen op dit stuk ontstonden afgelopen week al gevaarlijke situaties, en dinsdag vond een ongeval plaats waarbij een bestuurster dwars door een afzetting heen reed. "We zien dat mensen aan een nieuwe situatie moeten wennen", laat de gemeente weten. "Dat duurt meestal een paar dagen. Ook hier zien we dat het vandaag beter gaat."


De afgelopen dagen was er sprake van onder meer spookrijdende voertuigen, auto's die over de stoep richting de Hornbach gaan en achteruit rijdende vrachtwagen die de halve afzetting meenemen zonder dat ze dit zelf merken. Het bord dat aan moet geven dat de weg is afgesloten staat pas halverwege en veel vrachtwagens negeren het bord. Daardoor zijn er veel spookrijders op die locatie. "Er zijn nog steeds mensen die het toch proberen en kijken hoe ver ze kunnen komen en vervolgens moeten keren, maar het gaat beter. Ook de doorstroom is een stuk beter dan de eerste twee dagen", aldus de persvoorlichting van de gemeente Breda. 

Afgelopen zaterdag 6 juli zijn de werkzaamheden aan de kruising Backer en Ruebweg - Konijnenberg begonnen, die zo'n zes à zeven weken in beslag gaan nemen. Het kruispunt wordt aangepakt om de doorstroming op de Noordelijke Rondweg te verbeteren. Alle wegen bij het kruispunt worden verbreed, zodat er ook ruimte ontstaat voor een extra rijstrook linksafslaand verkeer vanuit de richtingen Prinsenbeek, Krogten en Hoge Vucht. De aanpassingen aan het kruispunt moeten er bovendien voor zorgen dat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoot door het verkeer en dat er minder geluidsoverlast is voor omwonenden

Mura Kuijpers

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief