Kristina (links) maakt al suppend de Singels schoon
Kristina (links) maakt al suppend de Singels schoon (Foto: Kristina Morros)

Dit is de vrouw die al suppend de Singels schoonhoudt

BREDA - "Het is schandalig!" De in Amerika geboren Kristina Morros steekt niet onder stoelen of banken wat ze vindt van het vuilnis dat na festivals achtergelaten wordt in de Singels. De Amerikaanse, die in 2010 met haar dochter naar Nederland kwam, is klaar met alle achtergelaten bootjes, zakken en andere voorwerpen in de Singel. Al suppend trekt ze door de wateren van Breda om deze schoner te maken. 


Afgelopen weekend stond het Chasséveld in het teken van Breda Live. Twee dagen lang was het groot feest, en bij alle spetterende optredens hoorde natuurlijk ook een boel confettikanonnen en plastic bekertjes. Na afloop werd het terrein netjes schoon gemaakt. Maar toch blijft er na ieder festival wel wat rommel over, en dan vooral in het water, ervaart Kristina.

Zij is regelmatig met haar sup op de Singels te vinden. De eigenaresse van het in Breda gevestigde Yoga Vixen is namelijk dol op yogaën op haar sup (een soort surfplank) in het Bredase water. Tijdens deze activiteiten stuit Kristina regelmatig op achtergebleven vuilnis. Iets dat de Amerikaanse niet begrijpt. "De gemeente zou een potje moeten maken voor het schoonmaken van dit soort dingen. Schandalig."

Maar in plaats van alleen te mopperen, besloot Kristina er zelf iets aan te gaan doen. Een tijd geleden sloeg de yoga-ster de handen ineen met SUP Clean-Up om de bewustwording rond watervervuiling te bevorderen en de waterweg rond steden schoon te houden. Gewapend met een afvalzak en prikkers gaat Kristina op haar SUP op zoek naar vuil. En aanstaande zaterdag is het weer zo ver. "Ik ga bij Boeimeer het water in", vertelt de milieubewuste suppster. "Vanuit daar ga ik richting het centrum."

Volgens Kristina wordt het tijd dat de gemeente ook acties gaan ondernemen. "Maar tot die tijd ga ikzelf met mijn SUP het water in."

Iedereen die mee wilt helpen de Singels schoon te houden kan zaterdag van 11.00 uur tot 13.00 uur aansluiten bij Kristina. 

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief