Introductie studenten 2017
Introductie studenten 2017 (Foto: Stadsfotograaf Breda)

'Laat studenten heel het jaar door kennis maken met de stad'

BREDA - De gemeente, BUas en Avans zijn met elkaar in gesprek om te kijken of er meer georganiseerd kan worden om studenten kennis te laten maken met de stad. Dat zou dan niet allemaal in één week moeten worden gepropt, maar juist over het jaar verspreid moeten worden.


Recentelijk werd bekend dat de gezamenlijke introductieweek van Buas en Avans er niet meer gaat komen, omdat de roosters dat niet toelaten. En dat is een teleurstelling voor de gemeente Breda, die een introweek wel zag zitten. In veel andere studentensteden zijn de introweken erg populair. Denk bijvoorbeeld aan de KEI-week in Groningen, de TOP-week in Tilburg en de UIT-week in Utrecht. 

De VVD trok onmiddellijk aan de bel toen het nieuws over de introductieweek van Avans en Buas bekend werd, en wilde graag weten wat de gemeente gaat doen om tóch een introweek te realiseren in Breda. Maar het college laat weten dat het houden van een gezamenlijke introductie bij de hogescholen ligt, en niet bij de gemeente. "Het is uiteindelijk aan de instellingen zelf om daadwerkelijk gezamenlijk op te trekken of niet — hierin heeft de gemeente geen andere rol dan een adviserende, faciliterende en aanjagende rol." Maar dat betekent niet dat de gemeente stil zit. "We zijn en blijven met de onderwijsinstellingen zeer gemotiveerd om studenten niet alleen kennis te laten maken met elkaar en hun opleiding, maar ook met de stad. We verkennen op dit moment of de kennismaking met de stad en elkaar breder door het jaar heen kan plaatsvinden in plaats van geconcentreerd in één week", laat het college weten als reactie op de vragen van de VVD. 

Momenteel zullen BUas en Avans bij de start van het nieuwe studiejaar ieder hun eigen introductieactiviteiten organiseren. Wel wordt gezamenlijk het HBO-introfestival gehouden. Dat vindt plaats bij Breepark.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief