Bredanaars aangehouden met halve kilo cocaïne; verdachte heeft peperduur horloge in onderbroek

BREDA - Twee Bredase mannen zijn donderdagavond na een flinke achtervolging in de Lunetstraat aangehouden voor cokebezit. Ook bleek één van de verdachten een peperduur horloge in zijn onderbroek te hebben zitten.


Surveillerende agenten reden donderdag rond 22.20 uur op de Lunetstraat. Daar zagen zij een auto rijden met zéér hoge snelheid voorbij komen. Hierop zetten de agenten een stopteken in. De auto volgde netjes en stopte bij de Kastanjestraat. Maar toen sprong de bijrijder uit de auto en zette het op een lopen. 

Een van de agenten ziet dit gebeuren en zet de achtervolging te voet in. De agent roept meerdere keren dat de man moet stoppen, maar daar geeft hij geen gehoor aan. Maar wat de man echter niet door heeft, is dat via de andere kant nog een agent komt aangerend. Deze pakt hem vast en houdt hem aan.

Aanhouding

Naast de rennende verdachte is ook de bestuurder van de auto aangehouden. De twee mannen, een 29-jarige en een 21-jarige uit Breda, blijken op het bureau een halve kilo cocaïne in bezit te hebben. Bij het fouilleren voelt een agent een flinke bobbel in de onderbroek van een van de verdachte, dit blijkt een duur horloge te zijn. Het horloge in samen met de drugs in beslag genomen.