Foto: Albert Heijn Valkeniersplein

Bredase Soufiane schuift aan bij Zomer met Art: al 18.000 euro voor #Doessouf

BREDA - De Bredase Soufiane Elazizi en André Boersma schuift vanavond aan bij Art Rooijakkers voor de talkshow Zomer met Art. Daar praten zij over de succesvolle actie #Doessouf, waarmee zij geld ophalen voor onderzoek naar de ziekte waar Soufiane aan lijdt: SCA-Type 2. 


'Leef met de dag, want morgen is niet beloofd'. Dat is het levensmotto van de Bredase Soufiane Elazizi(20). Hij lijdt aan de ziekte SCA-Type 2. Dat is een erfelijke aandoening waaraan eerder al Soufiane's vader, zus en twee ooms zijn overleden. Maar bij de pakken neerzitten doet Soufiane niet. Hij wil zo veel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte. "Heel veel mensen weten niet eens dat deze ziekte bestaat. En de mensen die het hebben, kunnen nu totaal niet geholpen worden", vertelde hij eerder al aan Bredavandaag.

Met de doneeractie #Doessouf, die werd gestart door zijn school de Rotonde en zijn werkgever Albert Heijn Valkeniersplein, haalde Soufiane Elazizi al duizenden euro's op. De teller op de doneerpagina staat inmiddels op zo'n 18.000 euro. Er worden nog steeds acties gehouden om het bedrag te laten oplopen. Zo houdt zwembad Wolfslaar bootcamps waarvan de opbrengst naar #doessouf gaat.

Zomer met Art met André en Soufiane kijk je dinsdag 16 juli om 22.30 uur op RTL 4. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief