Foto: Hanneke Marcelis

Pieter Verbrugge trekt handen af van voormalige 'Formidable' aan de Veilingkade

BREDA - Hij stak er weken werk in, en geloofde vol overgave in een prachtige toekomst voor de voormalige Formidable. Maar Pieter Verbrugge trekt nu toch zijn handen af van het project. De reden is onenigheid met eigenaar Salar Azimi over de vergoeding die Verbrugge krijgt voor zijn werk op de boot. En dat betekent dat de toekomst voor het schip, dat sinds vorige week aan de Veilingkade ligt, weer extreem onzeker is geworden.


Het is een imposant gezicht: de gigantische boot met 3 grote zalen, een bovendek, een horeca keuken en een woonappartement, die sinds vorige week dinsdag aan de Veilingkade tegenover skatehal Pier15 ligt. Momenteel is hij naamloos. De voormalige naam 'Formidable' is met een spuitbus grijze verf weg gewerkt. En dat zal hij nog wel even blijven. Want ondanks dat Pieter Verbrugge er al weken werk in had zitten, besloot hij afgelopen weekend toch zijn handen van het project af te trekken. Want eigenaar Salar Azimi weigert Verbrugge een vergoeding te geven voor zijn werk, als de boot géén vergunning krijgt. En die vergunning lijkt er niet te komen. "Ik geloof echt in de potentie van dit schip. Maar ik kan geen gratis werk blijven leveren. En de verwachting is niet dat de gemeente Breda snel met een vergunning over de voeg gaat komen."

Hoe de toekomst van de boot er nu uitziet, is onduidelijk. Eerder lag de boot twee jaar lang te verloederen aan de Markkade. Die verloedering begon toen Salar Azimi de boot overnam van Mac Geerts. Er zaten zwervers en junks in, ramen werden ingegooid en er werd graffiti op het schip gespoten. Ook sloeg het meerdere keren los van de kade tijdens noodweer. Pas toen het waterschap dreigde met een dwangsom van 60.000 euro per week als Azimi de boot niet zou verplaatsen, kwam er schot in de zaak. Vorige week werd het schip, volgens de gemeente illegaal, naar de Veilingkade verplaatst. Daar werd het schip opgewacht door handhaving. Burgemeester Depla liet al meteen weten dat Azimi een fikse boete kan verwachten als hij het schip niet snel weghaalt van de Veilingkader. "Azimi doet teveel dingen die niet door de beugel kunnen. En dan handhaven wij ferm", aldus een gemeentewoordvoerder.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief