De man kon pas aangehouden worden na het gebruik van pepperspray
De man kon pas aangehouden worden na het gebruik van pepperspray Foto: Politie

Hardleerse Bredanaar in één week twee keer gepakt met drugs

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Een 28-jarig Bredanaar is dinsdagavond op het Placiusplein voor de tweede keer in één week tijd opgepakt voor het bezitten van drugs. De auto waarin hij reed is in beslag genomen. 

Omstreeks 20.45 uur reden surveillerende agenten in hun auto over het Planciusplein toen ze een personenauto vanaf de parkeerplaats van een supermarkt de straat op zagen rijden. Ze zagen dat de bestuurder zich probeerde te verschuilden. Ook verhoogde de bestuurder zijn snelheid. Hierop besloten de dienders een controle in te stellen.

De bestuurder stapte uit en liep direct op de agenten af. Hij riep daarbij dat de politie hem altijd moest hebben en dat hij de week ervoor nog aangehouden was. Een van de agenten herinnerde zich dat die man vorige week met een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangehouden was. Ook schreeuwde de man dat hij een zakje hennep in zijn auto had liggen, maar dat hij niet wilde dat de agenten die verder zouden onderzoeken. Hij maakte een gespannen indruk.

Een van de agenten besloot hierop een onderzoek in te stellen. Hij vond in de auto onder de vloermat een zakje aan met daarin twee witte brokjes cocaïne. Ook lag er een zakje met henneptoppen in de wagen. In reactie hierop rende de bestuurder weg. Agenten konden de man inhalen en aanhouden. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie. Uiteindelijk is de man door inzet van pepperspray overmeesterd. 

Auto in beslag genomen
In de schoudertas van de verdachte werd voor 450 euro aan bankbiljetten en een prepaid telefoon aangetroffen. In het cellencomplex is een speekseltest afgenomen. Daarbij werd het gebruik van THC en cocaïne vastgesteld. Ook is er bloed afgenomen. De verdachte werd op 11 juli  op de Nieuwe Prinsenkade ook al aangehouden met drugs bij zich in zijn auto. Daarom is het voertuig in beslag genomen.