Foto: Dorien van den Boogaart

Bredase wijkagente Dorien loopt Vierdaagse: 'Dit weekend ga ik flink bijslapen'

BREDA - Nog één dag en de laatste kilometers te gaan. Dan komt na vier dagen de Nijmeegse Vierdaagse 2019 tot een einde. 44.702 lopers begonnen dinsdagvroeg aan hun tocht. Onder hen waren ook veel Bredanaars. Een van hen is de wijkagente van Hoge Vucht, Dorien van den Boogaart. 


Het is voor het derde jaar op rij dat de Bredase wijkagent Dorien van den Boogaart meeloopt in de Nijmeegse Vierdaagse. "Drie jaar geleden ben ik begonnen", laat de agente weten. Toen startte ze samen met een aantal van haar collega's aan de vier dagen durende tocht. Dat is dit jaar niet anders. "Ik ben dinsdag samen met zeventien collega's begonnen aan de eerste vijftig kilometer. Inmiddels zijn er twee afgevallen." Dorien kan voor haar gevoel nog wel even door. "Ik heb nog geen blaren", vertelt ze. "Natuurlijk ben ik wel een beetje moe, maar de gezelligheid die draagt je."

Wijkagente Dorien van den Boogaart tijdens de Nijmeegse Vierdaagse (lees verder onder de foto)

En over die gezelligheid is Dorien erg te spreken. "Het is hier echt één groot feest", vertelt de Bredase agente enthousiast. "Alleen 's ochtends zijn er iets rustigere stukken, maar op een gegeven moment is het tot aan Nijmegen één groot feest. Als je het dan moeilijk hebt, dan wordt je gedragen door het publiek en hou je het vol tot het eind."

De vlaggenparade (lees verder onder de foto)

Maar veel feesten zit er voor de politieagente niet in. "Na de finish pakken we meestal even snel één klein pilsje, maar daarna gaan we naar onze slaapplaats." De lopers van de politie slapen bij de Judo Academie. "We slapen daar met zijn allen op een grote zaal", vertelt Dorien. "Om 02.50 uur gaat bij ons allemaal de wekker, dan moeten we er weer uit om om 04.00 uur bij de start te staan." 

Vrijdag is de laatste dag van de Vierdaagse. Dan loopt Dorien haar laatste vijftig kilometer. In totaal heeft ze dan tweehonderd kilometer gelopen. "Vrijdag komen we na de finish voor de laatste keer met z'n allen bijeen op de Judo Academie", vertelt Dorien. "Dan deelt Dick Schouten de medailles uit aan al onze lopers. Na afloop hiervan, gaan we met z'n allen barbecuen."

Ondanks de gezelligheid van de Vierdaagse is Dorien toch ook wel weer blij als ze dit weekend thuis is. "Ik ga dit weekend flink bijslapen", lacht ze. "Dinsdag moet ik namelijk gewoon weer aan de slag."

Politiemensen tijdens de Vierdaagse 

Dorien finishte donderdag om 15.50 uur. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief