Palm Parkies 2018 Liptease
Palm Parkies 2018 Liptease Foto: Perry Roovers/SQ Vision

Genieten van het weer én coverbands tijdens tweede Parkies 2019

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - In de zomermaanden kunnen muziekliefhebbers zeven dinsdagavonden op rij genieten van muziek in het Valkenberg. Vorige week werd PALM Parkies 2019 afgetrapt door Wild Romance. Tijdens de tweede PALM Parkies van het seizoen komen de coverbands 'Van Eigen Bodem' en 'De Bounties' optreden. 

23 juli

De tweede dinsdag van PALM Parkies staan twee coverbands op de planning. Van Eigen Bodem zorgt op deze avond voor de aftrap met klassiekers van toen en hits van nu. Ze zingen zowel in het Nederlands, als in het Engels. Alles kan zolang het maar van eigen bodem is. Daarna bestormt de feestbende van De Bounties het podium om hier nog een dikke schep boven op te doen!

30 juli

Datzelfde podium is op 30 juli het domein van de Nederlandse rockband Handsome Poets. Vorig jaar zette ze het Valkenbergpark al op z'n kop met hun hits, zoals 'Dance, the war is over' en 'Sky on Fire'. "Meer dan genoeg redenen dus om de heren terug te vragen voor een rondje PALM Parkies", aldus de organisatie "En jawel in de week van 29 juli zijn ze de hele week van ons. Met inmiddels meer dan 500 optredens op de teller en met hun dansbare grooves, de frisse eighties sounds, de positieve vibes, brengen de Handsome Poets een super energieke show!"

6 augustus

Zes augustus komen de jongens van Voltage naar Breda voor een show vol good old fashioned rock. Frontman Dave Vermeulen gooide ooit hoge ogen in de The Voice en nu brengt hij met zijn band niet alleen een gezonde dosis Rock & Roll op het podium, maar op hun laatste album is ook meer Southern Rock en Americana te horen.

13 augustus

Wie meer wil doen dan alleen naar muziek luisteren, moet zeker op 13 augustus een bezoek brengen aan PALM Parkies. Op deze dag hangt er in het Valkenbergpark een Zuid-Amerikaanse vibe met een optreden van El Orquesta Pegasaya. Dansschool Bailamos Latino en dansorganisatie Latin Club en Events ondersteunen de avond met gratis workshops vanaf 19.30 uur, een dansvloer en een infomarkt over dansen. DJ Johnny B zorgt voor de perfecte warming up.

20 augustus

Rapper, schrijver en producer Remon Stotijn oftewel Postmen komt op 20 augustus naar Breda. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste personen in de grondvesting van de hiphop en reggae cultuur in Nederland en is op alle grote festivals in binnen- en buitenland al gezien en nu dus ook op PALM Parkies!

27 augustus

Het muziekspektakel wordt afgesloten op dinsdag 27 augustus met The Legends. Dit is de meest energieke liveband van Nederland. Met de vetste mash-ups en medleys zetten zij een weergaloos muziekspektakel weg, waar je weer een heel jaar op kan teren.

PALM Parkies Pas

Nieuw dit jaar is dat de organisatie afstapt van de PALM Parkies Pas. In 2017 werd dit betaalmiddel geïntroduceerd om op een makkelijke manier te kunnen betalen aan de bar, maar de pas is inmiddels achterhaald. Je kan vanaf dit jaar gewoon met je bankpas pinnen bij de horecapunten. "Liefhebbers van contant geld kunnen een PALM Parkies Cash Pas aanschaffen op het terrein die ook werkt op de pinapparaten van PALM Parkies." De oude PALM Parkies Pas werkt niet op de pinapparaten en hiervan wordt dan ook afscheid genomen. "Natuurlijk kan je jouw tegoed op de oude PALM Parkies Pas de eerste weken nog komen opmaken."