Afbeelding
Foto: Marleen Hoftijzer

Bredase Marleen praat in Zomer met Art over project 'Can I come over?'

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Marleen Hoftijzer reist onder het motto 'Niks is onmogelijk' al twee jaar compleet vrijwillig dakloos als nomade over de wereld om bij locals te overnachten. Op haar blog 'Can I come over?' schrijft ze wat ze mee maakt. Volgende week is de Bredase te gast in het televisieprogramma Zomer met Art om te praten over haar avonturen en het boek dat ze gaat uitbrengen.

"Ik werd afgelopen woensdag gebeld of ik in het programma wilde komen praten", zegt Hoftijzer enthousiast. "En dat wilde ik natuurlijk wel!" Bij de talkshow van Art Rooijakkers schuiven heel de zomer lang, bekende en onbekende gasten aan. "Waarschijnlijk mag ik maandag of dinsdag komen", vertelt de Bredase. "Maar daar moet ik nog duidelijkheid over krijgen."

Lees verder onder de foto

Een bijzonder verhaal heeft Hoftijzer zeker te vertellen. Zo vloog ze bijvoorbeeld mee in de helikopter van een Australische koeienboer, logeerde in een Schots kasteel en leefde met de Kuna Indianen in Panama.

"Het idee voor mijn project is ontstaan toen ik de afgelopen jaren mijn buren in hun woonkamers fotografeerde en onderzoek deed naar het gevoel van 'thuis'. Na de vele reacties en een TED talk besloot ik om mijn project wereldwijd uit te zetten en er een boek over te schrijven", vertelt Hoftijzer. Voor het project sliep de Bredase in meer dan honderdvijftig verschillende huizen over de hele wereld. 

Lees verder onder de foto

Voor de financiering van het boek startte Hoftijzer een crowdfunding. Inmiddels is de crowdfunding gesloten. De avonturier haalde zo'n 5.616 euro op. "Naar verwachting worden de boeken half september verstuurd."