Afbeelding
Foto: Politie

Agressieve 14-jarige aangehouden na ruzie met oude man op Brabantplein

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - De politie heeft maandagmiddag een 14-jarige jongen aangehouden op Brabantplein die zich zeer agressief gedroeg tijdens een ruzie met een oude man. Agenten moesten een wapenstok gebruiken om de jongen onder bedwang te krijgen. De politie zoekt nog naar getuigen van het incident.

Rond 15.15 uur ontstond er een ruzie op Brabantplein, waarbij een 14-jarige jongen zich zeer agressief gedroeg richting een oudere man. Omstanders stapten op de jongeman af om de ruzie te sussen, maar dat werkte niet. De jongen bleef doorrazen en sloeg wild om zich heen.

Meerdere agenten kwamen daarom ter plaatse en zagen dat een aantal mensen de jongeman onder controle probeerden te houden. Op het moment dat een agent richting de verdachte stapte, werd de jongen nog agressiever. De jongen probeerde zich los te rukken en werkte op geen enkele manier mee. Omdat hij niet wilde luisteren en maar tegen bleef werken, besloten agenten gebruik te maken van hun wapenstok om hem onder controle te krijgen. De verdachte is uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar bureau voor verder onderzoek. Het geweld dat tijdens het incident is gebruikt, is gemeld en vastgelegd in een geweldsrapportage.

Getuigen

De politie heeft met verschillende getuigen gesproken en heeft van een aantal van hen beelden van het incident ontvangen. Heeft u beelden van het incident, of heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan zo snel mogelijk contact op.

Contact opnemen kan:
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)