Afbeelding
Foto: Perry Roovers

De burgemeester op zomerstage: van viskraam tot het Amphia

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Zomer. Veel mensen zijn op vakantie. Maar onze burgemeester niet. Hij zag de zomer als een goede reden om het stadskantoor te verlaten. En op een heuse 'zomerstage' te gaan. "Mijn handen uitsteken op plekken waar ik normaal niet zo 1-2-3 kom."

"Voor de zomerstage koos ik voor enkele plekken waar mensen zich inzetten voor een mooi Breda", laat de Bredase burgemeester via een bericht op Facebook weten. "Zoals de vrijwilligers van het Brakkenfestival", laat Depla weten. "Ook bij Vier Hoog worden tijdens de warme zomerdagen mooie dingen gedaan voor bijvoorbeeld de senioren van Surplus. Voor mij waren het leuke, interessante en inspirerende zomerstage."

Op woensdag 17 juli trapte Depla zijn zomerstage af bij het winkelcentrum Heksenwiel. Hij maakte hier kennis met verschillende marktkoopmannen. Ook dook de burgemeester nog even de viskraam in. Vanuit daar verkocht het diverse verse visjes. Bezoekers van de markt spraken lovend over de werkwijze van Depla. 

Maar hierna was Depla nog niet klaar met zijn stage. Donderdag en maandag ging hij langs bij het Elisabeth en het Amphia ziekenhuis. "Breda brengt het Samen. We zeggen het vaak gemakkelijk", zegt Depla in het Facebookbericht. "Maar tijdens de zomerstages werd duidelijk dat het meer dan mooie woorden zijn. Want wat is het toch mooi om te zien dat op heel veel verschillende manieren mensen zich inzetten om van Breda een mooie stad te maken waarvoor iedereen plaats is."

Burgemeester Paul Depla bij Vier Hoog voor zijn zomerstage (lees verder onder de foto)

Ook bezocht Depla Vier Hoog. Daar stond de burgemeester als een ware barista aan de pistolen van de koffiemachine. Niet alleen voor koffie, maar ook voor cappuccino draaide hij zijn hand niet om. Na de koffie ontving de burgemeester een enthousiaste groep jongeren welke zich hadden gemeld voor een sessie lasergame. Op een natuurlijke manier gaf burgemeester Depla de speluitleg en begeleide de deelnemers naar de lasergame-arena. Na de uitleg startte het spel maar kon de burgemeester het toch niet laten om zelf ook even het strijdtoneel te betreden. De burgemeester hees zich in een lasergame-vest en liet zich in de lasergame-arena niet kennen. Aan het einde van de ochtend verliet de burgervader met een voldaan gevoel Vier Hoog Breda.