Opluchting in het Ginneken: Toch 51ste editie voor braderie | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De 50ste editie van de braderie
De 50ste editie van de braderie (Foto: Stadsfotograaf)

Opluchting in het Ginneken: Toch 51ste editie voor braderie

BREDA - Het bleef maandenlang onzeker of de braderie van het Ginneken dit jaar wel door zou gaan. Maar de kogel is door de kerk. Meerdere Ginnekense ondernemers hebben zich sterk gemaakt in een nieuwe stichting om de braderie te redden. En daarmee blijft de traditie in stand én is er een gloednieuw programma.


Vorig jaar beleefde de braderie van het Ginneken nog een jubileumeditie. Toen was het precies de vijftigste keer dat de braderie werd georganiseerd. Maar na dat mooie jubileum, leek een rooskleurige toekomst er even niet meer in te zitten. De organiserende stichting Bruisend Ginneken zag het somber in: het animo om een kraam te huren daalde, en daardoor waren de financiën lastig rond te krijgen. Maar gelukkig kwam er een oplossing. De organiserende taak van stichting Bruisend Ginneken is overgenomen door een heel nieuwe stichting: Ginnekense Feesten. Hierin hebben enthousiaste ondernemers hun krachten gebundeld, wederom met het Bredase reclamebureau TCC als vaste partner. En daardoor is het Ginneken van 14 tot en met 18 augustus als vanouds weer het podium voor de Braderie Ginneken.

Piek voor de muziek

Toch is alleen de financiële bijdrage van de ondernemers uit het Ginneken, de sponsoren en de deelnemers niet genoeg om het evenement te kunnen behouden. Daarvoor is ook de steun van de bezoekers hard nodig. Om de braderie met het gratis entertainment mogelijk te maken, wordt de bezoeker een "piek voor de muziek" gevraagd. Met deze steun kan deze gezellige afsluiting van de zomervakantie blijven bestaan.

Programma

De nieuwe organisatie heeft alles op alles op gezet om deze 51e editie te laten door gaan. De aanmeldingen voor de kramen komen nog steeds binnen, "Plein air" is weer een feit en er staan weer spetterende optredens gepland, verdeeld over twee podia; op de Ginnekenmarkt en de Ginnekenweg. De headliners op de Ginnekenmarkt zijn Imca Marina, Tommy Lips, Rob van Daal, Frank Verkooijen, Spunny Boys en Never Mind The Neighbours. Op de Ginnekenweg zijn dit Marco Kanters, de Basily Boys, diverse Bredase dj's en de Branding XL Band.
 

Ook traditie van de Kindervrijmarkt in de Koningin Emmalaan wordt tijdens deze gloednieuwe editie voortgezet, echter met gewijzigde 'openingstijden': niet meer elke dag, maar alleen op woensdag 14 augustus en zaterdag 17 augustus, op beide dagen van 10 tot 18 uur.

Hanneke Marcelis
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief