Rammelbak Betsy is opvallende verschijning in Breda: 'We gaan ermee naar Praag en terug' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Rammelbak Betsy
Rammelbak Betsy (Foto: SharonN)

Rammelbak Betsy is opvallende verschijning in Breda: 'We gaan ermee naar Praag en terug'

BREDA - De Rammelbakkenreis is inmiddels een bekend initiatief: in een auto van maximaal 750 euro rijdt je zeven dagen lang door Europa, zonder van te voren te weten wat de route precies is. De schoonzussen Petra, José en Sharon gaan de uitdaging aan. Zij hebben hun 'Betsy' al flink gepimpt en gaan er vanaf 1 september vanaf Breepark zeven dagen mee op pad.


Toen 'team Naalden' - dat is hoe schoonzussen Petra Naalden, José Naalden en Sharon Naalden zichzelf noemt- Betsy kreeg, was zo nog zwart met wit/rood/blauwe stickers erop. Maar inmiddels is de rammelbak amper meer te herkennen. De wagen is voortaan felroze met gele strepen. En het pimpen is nog niet klaar. "De komende weken gaan we Betsy nog mooier maken."

Rammelbak

Betsy is een heuse rammelbak: een auto die niet jonger is dan bouwjaar 2000 en een waarde heeft van maximaal 750 euro. En dat betekent dat hij goed gekeurd is om mee te rijden op Rammelbakkenreis. Dat is een uniek initiatief waarbij je in zeven dagen Europa doorkruist, zonder de route van te voren precies te weten. Het enige wat bekend is, is de hoofdbestemming. En dat is tijdens de 6e editie van de Rammelbakkenreis Praag. "De precieze route wordt pas kort voor de reis bekend gemaakt. Maar het gaat niet om de snelheid. Het gaat om de prachtige plaatsen, bijzondere wegen, en om vooral veel gezelligheid. Wij gaan met drie schoonzusjes deze reis aan", laat Sharon weten.

Elke nacht slapen de deelnemers van de Rammelbakkenreis op een andere camping. Naast alle deelnemers reizen er ook foodtrucks mee. Die maken iedere ochtend een heerlijk ontbijtje, en ook als je 's avonds geen zin hebt om te kokkerellen dan kun je bij de foodtrucks terecht. Bij de zogenaamde 'Rammelbar' kunnen de deelnemers hun avontuur met elkaar delen. 

Voorpret

Het is natuurlijk nog even aftellen voor het zo ver is. Want 'pas' op 1 september gaat het avontuur voor de zussen écht beginnen. Maar tot die tijd genieten de schoonzussen enorm van alle voorpret en van het pimpen van 'hun' Betsy. "Zie je onze fleurige auto de komende weken rijden door Breda? Dan weet je in ieder geval wie we zijn en wat we gaan doen!"


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief