Beruchte partyboot 'Formidable' vertrokken uit Belcrumhaven | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De partyboot voor de sluis in Oosterhout.
De partyboot voor de sluis in Oosterhout. (Foto: Marcel van Dorst)

Beruchte partyboot 'Formidable' vertrokken uit Belcrumhaven

  algemeen

BREDA - De beruchte partyboot 'Formidable' is vanmiddag vertrokken uit Breda. De boot lag sinds half juli zonder toestemming in de Belcrumhaven. De gemeente Breda liet de steenrijke eigenaar Salar Azimi in een aangetekende brief weten dat hij de boot zo snel mogelijk moest weghalen. 


De partyboot vertrok van middag richting Oosterhout. Daar ligt het schip al een tijdje stil voor de sluis. De politie en handhaving beraden zich op stappen tegen de schipper. Onduidelijk is waarom. Azimi moest de boot weghalen, omdat hij anders moest opdraaien voor de kosten die de gemeente maakt om de boot te laten verwijderen. 

Verloedering

Nadat de partyboot twee jaar lang had liggen verloederen aan de Markkade, werd deze verplaatst naar de Veilingkade.  Dat ging niet zonder gedoe, want handhaving kwam meteen ter plaatse en eiste dat het schip niet aan zou leggen. Volgens de gemeente was de verplaatsing van het schip namelijk illegaal. Azimi riskeerde een filnke boete als het schip niet weggehaald werd. Toch begon de grote schoonmaak op de boot. Pieter Verbrugge wilde de boot in ere herstellen en gaf het schip een nieuwe naam: de Belcrum Boot. Het doel was om de boot te gaan uitbaten als restaurant, maar na discussie met de eigenaar trok ook Verbrugge zijn handen er vanaf.  

De doop van Formidable in betere tijden:

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief