Foodstoet tovert Westerpark om in walhalla voor foodlovers | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foodstoet in Bergen op Zoom
Foodstoet in Bergen op Zoom (Foto: Lucienne de Brabander)

Foodstoet tovert Westerpark om in walhalla voor foodlovers

  algemeen

BREDA - Het foodtruckfestival Foodstoet tovert het Westerpark drie dagen lang om in een walhalla voor foodlovers. Van 23 t/m 25 augustus staat het park in het teken van street- en soulfood. In Bergen op Zoom is het festival al een bekend begrip. Daar vindt het dit jaar voor de vierde keer een zomereditie plaats.


Zevenentwintig foodtrucks serveren gerechten uit landen van over de hele wereld. In combinatie met muziek en entertainment hét recept voor een heerlijke zomerdag. Martin Wattimena, een van de organisatoren, vertelt dat er veel aandacht besteed wordt aan de randzaken. "Natuurlijk, zonder food geen festival, maar het draait allemaal om de beleving. We hebben gezorgd voor een goede line-up." 

Ook is er aan de jongste smikkelberen is gedacht. Speciaal voor hen is er een kidszone ingericht, waar de kleintjes kunnen spelen terwijl papa en mama een drankje halen. "Ik denk dat we daarin uniek zijn. Ook voor de kinderen is er een heel programma bedacht."

Vakantiegevoel
Het festival vindt plaats in het Westerpark, een locatie waar niet vaak naar uitgeweken wordt. "Veel andere locaties zaten al hun maximale hoeveelheid festivals. Het is juist wel aantrekkelijk dat we nu niet in een standaard park zitten." Volgens Wattimena leent het Westerpark zich er goed voor. "Het park is heel groen. Daar proberen wij op in te spelen. De aankleding van het festival is voornamelijk met veel natuurlijke producten, zoals hout."

De organisatie hoopt voor bezoekers het vakantiegevoel nog even te kunnen verlengen. "Het is het eerste weekend nadat de scholen weer zijn begonnen. Veel mensen missen dan het gevoel van niks hoeven doen. Daarom willen wij met het festival ze nog even terugbrengen naar dat gevoel." Op vrijdag en zaterdag kunnen bezoekers tot 23.00 uur genieten van al het lekkers. De laatste dag houdt het festival er twee uur eerder mee op. Het festival is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Huisdieren zijn in verband met de veiligheid niet toegestaan.  

Andere steden
In mei 2016 vond Foodstoet voor het eerst plaats in het Anton van Duinkerkenpark in Bergen op Zoom. Met succes, de daarop volgende jaren kwamen de foodtrucks weer richting het stadspark. Dit jaar een week na de aftrap in Breda. Daarnaast werd er in december 2018 voor het eerst de wintereditie 'Kerst op de Kaai' georganiseerd. Deze zal ook dit jaar weer plaatsvinden. Afgelopen jaar verplaatste het festival zich ook al naar Roosendaal. "We willen graag steeds meer steden in Brabant aandoen. Breda is, net zoals Bergen op Zoom, erg bourgondisch. Met een hapje, een drankje en wat muziek hopen wij een gezellige sfeer te creëren."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief