"Het eten en drinken zal van top kwaliteit zijn."
"Het eten en drinken zal van top kwaliteit zijn." (Foto: Merijn Dietvorst)

Bredase brouwerij Bliksem opent pop-upbar Brack in havenkwartier

  algemeen

BREDA - Brouwerij Bliksem opent binnenkort, samen met brouwerij Ramses, pop-upbar Brack in de oude papierhandel Van Puijfelik in het Havenkwartier. De bar blijft tot zeker oktober volgend jaar open, maar uiteindelijk hopen de brouwerijen zich daar definitief, inclusief restaurant, te vestigen. 


De Bredase brouwerij Bliksem en de Wagenbergse brouwerij Ramses hadden al langer het doel om een samenwerking aan te gaan. Zo hadden ze vorig jaar al eens samen een pop-upbar tijdens BredaPhoto. "Toen deze plek vrijkwam wisten we meteen dat het klopte", vertelt Merijn Dietvorst van Bliksem. "Het is een plek met geschiedenis, recht aan het water. Daarnaast is het Havenkwartier volop in ontwikkeling. We wisten dat we op dat we op deze unieke plek onze deuren moesten openen."

Dietvorst wil de industriële uitstraling van de oude Backer & Rueb-hallen aan het einde van de Speelhuislaan behouden. "Het wordt eigenlijk een soort van grote veranda. We willen dat het een ruige uitstraling heeft. Als brouwerij zijn we namelijk toch wel een beetje rock & roll, al zal de kwaliteit van het bier en eten top zijn." Het eerste biertje in samenwerking tussen de twee brouwerijen is al gecreëerd: De Brack(e) Kip

Tekst gaat verder na foto

Terras aan het water
Het doel is om aan het eind van augustus of begin september open te gaan. "Op het moment zijn we druk bezig met verbouwen van de hal. Het heeft natuurlijk ook een beetje een gekke indeling. De grote deuren worden een kenmerk van onze bar. Daarnaast zijn we bezig een mooi en groot terras aan het water te creëren. Mensen kunnen dan met hun bootje aanleggen en wat eten en drinken." De brouwerijen zijn ook een samenwerking aangegaan met Bredase Bomen. Het project van Tim van den Burg zal het interieur van de bar van echte Bredase meubelen voorzien. 

"In de toekomst hopen wij definitief onze deuren te kunnen openen", vertelt de enthousiaste bierbrouwer. "Dan willen we hier de brouwerij openen. Daarnaast willen we dan een volwaardig restaurant hebben. We hebben nauw contact met de gemeente en kijken hoe het loopt. Voor nu is het vooral fijn dat er reuring is in het gebied."

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief