Picknick voor dementerenden: 'Het is geweldig om die stralende koppies te zien' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Picknick voor dementerenden: 'Het is geweldig om die stralende koppies te zien'

  algemeen

BREDA - 24 bewoners met een vorm van dementie van Surplus locatie Elisabeth gaan woensdag 14 augustus picknicken in het Valkenberg Park. Daar mogen zij genieten van hapjes en drankjes, verzorgd door Hotel Nassau.
Doordat de gehele PG-afdeling wordt meegenomen naar een externe locatie, belooft het een bijzondere middag te worden.


"Door het lekkere weer de afgelopen periode leek het ons leuk om een buitenactiviteit te organiseren bewoners van de PG-afdeling", vertelt Surplusmedewerker Carla Gommeren. "Vandaar dat we bij een Meet & Match evenement deze wens weggelegd hebben. Daar gaf Hotel Nassau aan ons graag te willen helpen." Vanuit Betrokken Ondernemers Breda wordt twee keer per jaar een Meet & Match evenement georganiseerd. Daar kunnen bedrijven werknemers van zorgorganisaties ontmoeten om zo betekenisvolle samenwerkingen aan te gaan. 

Om de activiteit tot een succes te maken is er veel mankracht en voorbereiding nodig. "Iedere cliënt heeft een-op-een begeleiding nodig bij zo'n uitstapje. Dat is niet altijd even makkelijk te realiseren. Nu wordt de voorbereiding van de picknick ons uit handen genomen. Daarnaast krijgen we ook heel veel hulp vanuit de families van de bejaardenbewoners. Dat maakt het verschil."

Stralende koppies
"Het is geweldig om die stralende koppies te zien", zegt Gommeren. "Deze mensen voelen zich op het moment zelf heel erg gelukkig, maar op de terugweg zijn sommige het door hun vorm van dementie het alweer vergeten. Toch zitten er anderen bij die er een week later nog honderduit over zullen praten. Het is gewoon heel leuk om dit eens een keer te kunnen doen." Vorig jaar deden een aantal bewoners van de PG-afdeling mee aan de Singelloop. "Deze activiteit was
maar voor een gedeelte van de afdeling geschikt. Nu kunnen we het grootste deel van de afdeling meenemen."

Rond 12.30 uur genieten de 24 bewoners van de picknick in het park. "Ik hoop echt op goed weer. Mocht het toch te hard regenen, dan gaan we opzoek naar een alternatief binnenshuis."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief