Vernieuwde Zuidelijke Rondweg opent met Fun Run voor hardlopers | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Hardlopers tijdens een wedstrijd (foto ter illustratie)
Hardlopers tijdens een wedstrijd (foto ter illustratie) (Foto: Corine Roks)

Vernieuwde Zuidelijke Rondweg opent met Fun Run voor hardlopers

BREDA - Heb jij altijd al eens willen hardlopen over de Zuidelijke Rondweg? Dan moet je 18 augustus je kans grijpen. Dan zijn na ruim twee maanden de werkzaamheden aan de Zuidelijke Rondweg af. En voordat de weg weer wordt geopend voor automobilisten, mogen hardlopers de vernieuwde weg als eerst ontdekken tijdens een Fun Run.


Twee maanden lang lag de Zuidelijke Rondweg open. Eerst vier weken in de richting van de A27 naar de A16, en nu andersom. Maar op 18 augustus gaat de weg dan eindelijk weer open. En dat moment greep Run2day Breda samen met de gemeente aan om een uniek hardloopevenement te houden: een fun run over de rijbaan van de Zuidelijke Rondweg. Daarbij bestaat geen wedstrijdelement en worden ook geen tijden bijgehouden. Iedereen bepaalt zijn eigen tempo, en gezelligheid staat voorop.

Wie mee wil lopen, hoeft zich nergens aan te melden. Wel kun je jezelf op het Facebookevenement op 'Gaan' zetten om op de hoogte te blijven van alle informatie. Wethouder bereikbaarheid Boaz Adank geeft om 13.30 uur het startsein bij het Fatimaplein. Het parcours loopt vanaf daar via de Claudius Prinsenlaan naar de Graaf Hendrik III laan, terug naar het Fatimaplein. Er is is een waterpost voor de deelnemers en na de finish ontvangen alle deelnemers wat lekkers.

Wie met jonge kinderen mee wil lopen, kan deelnemen aan de familieloop. Die is vanaf 15.15 tot uiterlijk 16.15 uur er is 2 kilometer van het Fatimaplein tot aan de Baronielaan en terug.

De organisatie roept mensen op om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Aan deelname zitten geen kosten verbonden.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief