Het was een geslaagde vijfde editie.
Het was een geslaagde vijfde editie. (Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl)

Veel bezoekers genieten van bier, baarden, burgers en bands tijdens B-Fest

  algemeen

BREDA - Wie aankwam bij Belcrum beach, zag het al, daar was een goed feestje gaande. Ondanks de harde wind trokken veel Bredanaars naar het stadsstrand om te genieten van bier, baarden, burgers en bands tijdens de vijfde editie van B-Fest.


Het festival van Brouwerij Bliksem staat in het teken van speciaalbiertjes en muziek. Met de voeten in het zand konden bezoekers genieten van de brouwsels van Bliksem, Ramses, Raven Bone Hill, Brouwerij Kees, Happy Face Brewing, Stanislaus Brewkovitz en de Belgische Dok Brewing Company. Ook aan een lekkere versnapering ontbrak het niet. Het eten werd verzorgd door Smokehouse en SMAAKER. Zoals voorgaande jaren konden bezoekers met een baar hun haren laten verzorgen door de Bredase barbier Mr. Wally. 

Zes verschillende bands, waaronder een aantal Bredase, zorgden voor het nodige entertainment. De Bredase band Bottlecap Incident heeft het feest om 14.30 uur afgetrapt. Daarna volgen de bands Klipdrift, Kings Head, Dowzer, Heavy Metal Thunder en Speedozer. Tussen de acts door en als spetterende afsluiting stond DJ DaHuge op het podium. "Er wordt altijd veel gedanst en gedronken, dat maakt het een leuk feestje", aldus organisator Merijn Dietvorst. "De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de formule goed werkt. Het is een alternatiever feest, waardoor je een bepaalde groep mensen trekt."